HomeMade Bakmixen

Zeeuwse bolusswirls

Voor 6 bolussen! Gebruik als basis:

Benodigdheden: 

HomeMade mix voor zeeuwse bolussen

HomeMade mix voor banketbakkersroom

Fruit naar wens ter garnering

Spuitzak met kartelmond

 

Bereidingswijze: 

Bereid het deeg voor de zeeuwse bolussen volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verdeel het niet in 9, maar in 6 stuks. Rol van elk stuk deeg een slang van 30 cm die aan een kant wat dikker is dan aan de andere. Begin met oprollen aan de smalle kant en eindig aan de brede kant, stop het laatste stukje deeg onder de swirl die ontstaat. Bestrooi ze met de bijgeleverde kaneelsuiker. Laat de zeeuwse bolussen rijzen en bak ze volgens de verdere aanwijzingen op de verpakking. Laat ze helemaal afkoelen. Bereid ook de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Snijd de zeeuwse bolussen door de helft en spuit er een swirl van de banketbakkersroom op. Garneer met fruit naar keuze. Wij kozen voor druiven, bramen en verse vijgen.

Recept en foto's door: Carola Doornbos Fotografie

Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2019 © HomeMade