HomeMade Bakmixen

Laagjestaart

Voor minstens 16 personen Gebruik als basis:

Benodigdheden: 

4 HomeMade mixen voor boerencake

1 blik gecondenseerde melk

4 springvormen van 18 cm doorsnee

Bakpapier

900 g suikerbakkerspoeder (of poedersuiker)

150 g roomboter

300 g roomkaas naturel

100 g hagelslag

Decoraties voor bovenop

 

Bereidingswijze: 

Leg het blik gecondenseerde melk in een pannetje en vul de pan tot het blik onder staat. Breng het water aan de kook en laat met deksel op de pan 3 uur koken op laag vuur. Laat helemaal afkoelen. Dit kan je goed van tevoren doen als je het blik dicht laat tot gebruik.

Bereid de cake volgens de aanwijzing op de verpakking, maar bak ze in ronde springvormen in plaats van een cakevorm. Misschien kan de baktijd hierdoor 10 minuten korter zijn. Laat de cakes helemaal afkoelen en snijd de bolling af zo dat de bovenkant mooi plat wordt.

Leg een cake op het taartplateau en besmeer met 1/4e van de karamel en 1/4e van de hagelslag. Verdeel er 1/5e van de crème over. Herhaal dit tot heel de cake is opgestapeld. Strijk de bovenkant glad met een spatel en verdeel de laatste 1/5e van de crème over de zijkant.

Versier de cake met vers fruit, chocoladekrullen, bloemen of andere leuke dingen.

Recept en foto's door: Carola Doornbos Fotografie

Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2019 © HomeMade