HomeMade Bakmixen

Koningsdag – Sinaasappelcake

Feestelijk voor Koningsdag Gebruik als basis:

Benodigdheden:

  • 2x HomeMade Marmercake Chocolade Sinaasappel
  • Ronde bakvorm
  • Oranje kleurstof
  • Mandarijnen (uit blik)
  • 200 gram boter
  • 300 gram roomkaas
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • Oranje kleurstof

Bereidingswijze cake: Doe beide zakjes sinaasappelcakemix in een beslagkom en voeg hier 200 ml water bij. Spatel het tot een klontvrij beslag. Voeg een paar druppels oranje kleurstof toe aan het beslag en roer dit goed door. Verwarm de oven voor en vet de ronde bakvorm in. Vul de bakvorm met het sinaasappelcakebeslag en bak de cake in 55-65 minuten op een rooster in het midden van de oven. De cake is gaar als u met een (saté)prikker in het midden van de cake prikt en deze er weer schoon uitkomt. Laat na het bakken de Sinaasappelcake ca. 5 minuten rusten en haal hem dan uit de bakvorm.

Bereidingswijze creamcheese frosting: Klop de boter in een paar minuten licht en romig. Voeg de roomkaas en het vanille extract toe en mix tot deze zijn opgenomen. Als laatst voeg je de poedersuiker toe. Mix dit op een lage stand of spatel door de crème. Smeer het mengsel tussen en op de taart en leg de partjes mandarijn erop.

 

Smullen maar!

Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2019 © HomeMade