HomeMade Bakmixen

Kersttip – Kleuren tulband

Hmmm, dat wordt smullen tijdens de kerst Gebruik als basis:

Extra benodigdheden:

Twee pakken Fred & Ed Kleurenpret cakjes, tulbandvorm, witte chocolade, groene kleurstof en sprinkles

 

Recept:

Maak de rode en groene beslagmix zoals aangegeven op de verpakking.

Vet een tulbandvorm in met boter of bakspray. Vul de tulbandvorm met het rode en groene beslag. het is ook leuk om dunnere laagjes voor een extra leuk effect!

Bak vervolgens de cake 50-60 minuten (zie oventemperaturen onderaan).

Smelt 1 á 2 witte chocoladerepen (afhankelijk van de grootte en naar smaak) au bain marie*

Voeg een groene kleurstof toe aan de witte chocolade (uiteraard kan het ook zonder kleurstof gemaakt worden), en versier de tulbandcake met sprinkles. Genieten maar!

* Au bain-marie: breng in een steelpan water aan de kook. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op de pan. Let op: zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en dat de chocolade niet in aanraking komt met water. Blijf roeren tot er een gladde chocolademassa ontstaat.

Oventemperatuur:
elektrische oven 160°C
heteluchtoven 145°C

Airfryer:
45 minuten op 140°C. *De mee verpakte bakvorm is te hoog, kies daarom een bakblik voor de airfryer.

Eet smakelijk!

Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2019 © HomeMade