HomeMade Bakmixen

Kersttip – chocolade kerstboom

Deze kerstboom van chocolade is een superleuke traktatie tijdens de feestdagen! Gebruik als basis:

Extra benodigdheden: Witte chocolade, Sprinkles, Candy Canes, groene kleurstof (evt.)

 

Maak de chocoladecake zoals vermeld staat op de verpakking, bak de cake bij voorkeur in een platte ovenschaal.

 

Steek met een kerstboomvormpje 6-8 (afhankelijk van het formaat van het vormpje) kerstboompjes uit de chocoladecake.

 

Smelt 1 á 2 witte chocoladerepen (afhankelijk van de grootte en naar smaak) au bain marie*

 

Voeg een groene kleurstof toe aan de witte chocolade (uiteraard kan het ook zonder kleurstof gemaakt worden), en versier de kerstboompjes met sprinkles, genieten maar!

 

* Au bain-marie: breng in een steelpan water aan de kook. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op de pan. Let op: zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en dat de chocolade niet in aanraking komt met water. Blijf roeren tot er een gladde chocolademassa ontstaat.

 

Hmmmm.. Dat wordt smullen deze kerst!

Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2019 © HomeMade