HomeMade Bakmixen

Confetti Kaneelrolletjes

Gezellige maar vooral lekkere Kaneelrolletjes! Gebruik als basis:

Extra benodigdheden: Eetbare confetti, kant-en klare frosting (of maak zelf frosting van 2 pakjes monchou, 300 gram poedersuiker en 1 theelepel vanille extract of vanille aroma)

 

Recept: Meng de mix en lauw water in een beslagkom met een mixer met deeghaken 2 minuten op lage snelheid. Meng het geheel in 8 minuten op hoge snelheid tot een deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het met de handen tot een soepele deegbal. Gebruik een beetje bloem om te voorkomen dat het deeg aan de handen en de werkplek plakt. Rol met een deegroller het deeg helemaal uit tot één grote plak. Bevochtig het deeg heel licht met wat water. Strooi de kaneelsuiker en de confetti gelijkmatig over de deegplak.

Rol vervolgens het deeg op. Snij de rol in ongeveer 9 rolletjes. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 60 minuten onder plasticfolie op een warme plaats rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor. Bak de kaneelrollen in 7-9 minuten in het midden van de oven.

Maak een frosting van 2 pakjes monchou, 250 gram poedersuiker en 1 theelepel vanille extract of vanille aroma. Laat de kaneelrolletjes na de oven goed afkoelen. Voeg daarna frosting toe op iedere kaneelrol en bestrooi ze daarna nog met wat confetti.

Maak jij er een feestje van?

Laat een berichtje achter!

2019 © HomeMade