HomeMade Bakmixen

Battenberg cake

Lekkere cake omhuld met marsepein! Gebruik als basis:

Benodigdheden:

1x HomeMade Marmercake Chocolade Sinaasappel

2 identieke cakevormen

Liniaal

Abrikozenjam (zonder stukjes)

Decoratiemarsepein of fondant.

 

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor en maak volgens de instructies op de verpakking het chocolade- en sinaasappelbeslag.
  2. Gebruik 2 identieke cakevormen en vul de ene met het chocoladebeslag en de andere met het sinaasappelbeslag.
  3. Bak de cakes in ongeveer 40 minuten gaar. Afhankelijk van het formaat van de cakevormen kan dit sneller of korter zijn, dus houd na 30 minuten elke 5 minuten in de gaten. De cakes zijn klaar wanneer je met een (saté)prikker in het midden van de cake prikt en deze er weer schoon uitkomt.
  4. Laat de cakes goed afkoelen op een rooster.
  5. Leg de cakes naast elkaar en meet de hoogte op met een liniaal. Snijd de bovenkant van beide cakes plat, zodat ze even hoog zijn. Snijd daarna beide cakes in twee gelijke stroken, wederom goed meten zodat beide helften even breed zijn. Je hebt dan dus 2 stroken chocoladecake en 2 stroken sinaasappelcake.
  6. Verwarm de jam zodat hij makkelijk smeerbaar wordt en bestrijk de zijkanten van de cake met de jam. Plak ze in een vierkant, om en om, aan elkaar vast, zodat er een dambord ontstaat met jam er tussen en omheen.
  7. Rol de marsepein of de fondant uit in een rechthoekige lap die even breed is als je dambord-cake.
  8. Rol de cake in de fondant of marsepein zodat de zijkanten volledig bedekt zijn. Snij overtollige marsepein weg en snij de zijkanten strak zodat de cake en de marsepein mooi strak zijn.

Je kan de ook je aardbeien jam van Fred & Ed gebruiken!

Dat wordt smullen!

Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2019 © HomeMade