HomeMade Bakmixen

Baileys Cakerol

Met heerlijke Baileys room (18+) Gebruik als basis:

Benodigdheden:

  • 1 pak HomeMade Cake met Roomboter
  • 1 pak HomeMade Banketbakkersroom
  • 300ml water
  • 100ml slagroom
  • 50 ml  Baileys
  • 15g cacaopoeder
  • 200g pure chocolade
  • 50g gehakte hazelnoten
  • Frambozen ter decoratie
  • Rechthoekige bakplaat van 20 x 30 cm met een gladde, platte bodem.

 

Instructies:

Bedek de bodem van de bakplaat met bakpapier en vet de zijkanten in. Bereid het beslag voor HomeMade Cake met Roomboter zoals op de verpakking. Bedek de bodem van het bakblik met het beslag, zodat je een laagje van ongeveer 1,5-2cm hebt. Bak de cakeplak ongeveer 15-20 minuten. Houdt de cake goed in de gaten, want hij kan snel gaar zijn. De cake is gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt.

Na het bakken de cakeplak bedekken met een schone theedoek en het geheel over de lengte oprollen. Laat de opgerolde cakerol met de theedoek helemaal afkoelen.

Klopt ondertussen het banketbakkersroompoeder met water, slagroom en Baileys stijf. Voeg als laatste het cacaopoeder toe en klop tot het een bruine Baileysroom geworden is. Vul de spuitzak met de room en leg deze in de koelkast totdat de cake helemaal is afgekoeld.

Na het afkoelen voorzichtig de cakeplak uitrollen en de theedoek weghalen. Besmeer de binnenkant van de cakeplak met de Baileysroom. Rol de cake opnieuw, voorzichtig op en haal het bakpapier van de bodem. Als de plak iets scheurt, is dat niet erg want je bedekt hem daarna toch met chocolade.  Leg de rol met de naad naar beneden op een bord of plank. Smelt de chocolade en giet het over de rol. Versier met gehakte hazelnoten en frambozen.

Genieten!

Laat een berichtje achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2019 © HomeMade